Forts.

Vist var det som berra säger, en sjuhelv... fest!
spriten tog slut och ord som "Fan jag måste ner på krogen och köpa öl" hördes. kankse dags att tänka på intagsmängden!
kvällen lider mot sitt slut, och efter mkt om och men så slutar vi på Casa del Pizza. Jag känner en fruktansvärd längtan efter soffan som är belägen vid ingången till bageritet., jag smyger och smyger, smidig som en katt sjunker jag ner i den väldigt porösa soffan, och känner genast jon blund vid min sida, på andra sidan sitter eva lotta och brevid henne en haklös man som inleder en diskution med oss, jag vill prata men kan inte. jag lät något i stil med blöblöbblö blöblöblö! i vilket fall känner Lotta dessa 2 män sen tidigare, den ena vet jag inte namnet på och den andra viste inte hur gammal han var, riktiga stjärnlirare. En av dom hette ivf Kitopper!
När dom sätter bästa fart mot hemmet och datorn, öppnas en plats ute på högerkanten av soffan, pang, mackan breder ut sig. nu har vi hela soffan under kontroll och micke står slaviskt i kön för att köpa pizza., pang pang pang!!
mackan jag och lotta somnar som någon arkebuserat oss. och medan vi försvan bort i drömmarns värld hinner micke, beställa pizzor, hymla åt sig en kebab, och även ta detta förädiska kort!
Med en brutal spark mot mitt ena skenben vaknar jag till och känner att min perfekta alkoholinramning har övergått till en skrikande huvudverk, men doften av nybakad pizza på väldig gamla indigrienser förmår mig att resa mig ur soffan och vandra hem mot lägenheten, micke lotta och mackan hänger på och vi äter 4% av pizzorna innan vi snabbt inser att vi inte får platts allihopa. jag erbjuder micke och lotta sängen. men lotta sa att hon kunde ta soffan,
Tackar tackar och jag försvann som enavlöning mot en mjuk dunkundde. Men något stort mörkt står i dörrposten i bara charlingarna och tittar på sängen, " maka på dig" det var micke. 2 nakna män på sammanlagt 4 meter skulle samsas i min säng, inget ont om att somna så,. men att vakna i sked är inte något man är stolt över inte heller pratar om än mindre skriver i en blogg,, men vafan, kul hade vi
ny tag på onsdag

Shake and bake

Bruno

Rosenbäcken By Night!!

Lördag 26/4.....det va datumet för den första portöppningen in i Plaza Rosenbäcken! Ingvar och Karin förpassades till utlandet och Jag och Bröderna bestämde för att kocka ihop grillmiddag till dom ca 15 speciellt inbjudna gästerna!

Mackan ville bestämt att det skulle bjudas på bål som fördrink och det uppdraget lades ganska snabbt i mina händer.....fantasin va inte på topp och den blandningen jag lyckades åstakomma hade nog fått vilken sommelier att ruska på huvet ( Päron Cider, Schweppes Caribez och en halvliter Explorer!).

Dock tog både bålen och all annan dricka som togs till festen slut bra mycket tidigare än planerat och vi rörde oss därför snabbt ner till Kajutan för vidare fest! Sjukt mycke folk gjorde det nästan omöjligt att handla mer än två ggr i baren......men troligtvis var det ganska många i vårat sällskap som inte hade behövt nått mer heller!! =)

Ska låta Matte komma med lite instick om kvällen oxå men jag måste berätta en sak till om Herr och fru Öberg, Matte och Mackans besök på Casa del Pizza runt 02.30

När Micke ställer sig i kön för att beställa en pizza åt alla sätter sig resten av sällskapet i soffan för att vänta.......det blev lite mer än så för när Micke vänder sig om med fyra Pizzakartonger ligger alla helt däckade i soffan och resten av pizzerian fick sig ett gott skratt ( bildbevis finns men Öberg har tydligen en ny telefon som inte kan skicka bilder!!)

Nu får du ta över Matte!!

Hörs! /Berra

Orkar inte kommentera....

Men här har ni det nya rekordet!!
image54

Fredag fredag oh blody fredag

Nu sitter man här och väntar på att klockan ska ringa ut,
Berra berättade för några dagar senda att på IF skadeförsäkringar jobbbar man inte utan där spelar man MS röj,
och dag efter dag kommer slås nya rekord på företaget.
men tänkte jag röja miner hur svårt kan det vara,
sagt och gjort började jag röja lite miner, och såg ganska snart att jag var lite utav en världsspelare till berras stor förtret, han blev rent av arg när jag sopade banan med hela IF, 700 man rår inte på ett lite härnösands företag på ms röj.
ni kan se på bilden nedan vilka tider ni ska jobba mot,

annars blir helgen nog ganska behaglig, vet itne vad som händer i kväll men i morgon tror jag at portarna öppnas på Rosenbäcken och årets första grillning ska in i historieböckerna, men det får bli då.image51

aldrig mer!

Onsdag morgon och jag fick för mig att jag skulle ut och springa innan jag gick till jobbet, då piggnar man till och är allert hela dagen har jag hört. Nu i efterhand kan jag konstatera att det är en Faktoid! ett påstående som hålls "sanna" tills man provar och upplever att uppgifterna är väldigt felaktiga.. Jag har nog aldrig varit mer trött, eller haft mer ont i bröstet, hostar upp lungorna och ska förutom detta träna 2 pass till idag, mathias mathias mathias, TÄNK för en gångs skull!!!
men om någon är sugen att hänga med ut på en runda ring Marcus Berglund (070-5386288) han gillar att springa!
om inte kan ni bara ringa för att tracka honnom,

igår skulle jag titta på fotboll med tyvärr ringde telen och jag fick sätta mig och jobba en stund ist, men till min stora glädje x;ade liverpol!! (synd berra)
Och när jag var klar så tänkte jag se en stund på tv och som vanligt är det discovery som först kopplas på! och där var något program om hur farligt det är att klättra upp på mount Everest! stora starka män som grina och ger upp, tycker att var och varannan skiter i att komma ner, "dom är ett med berget" "om jag ska dö, vill jag dö här" riktiga hjältar ska dom framstå som... men det jag mest lade märke till det är dessa 155cm långa Sherpas som är med alla guider, dom bokstavligen springer upp och ner för den där (i deras ögon) kullen. inte nog med att dom guidar en "5 ggr världsmästare i klättring" ner för berget pg utmattning, när dom väl är nere dricker dom en kopp mjölktee och sen springer dom upp en bit och bär ner en 75 årig japan. riktiga bergsgetter, riktigt imponerade folkslag.
jag tror jag ska ringa en sån till mitt nästa springpass, efter 10 min ska jag be han kasta upp mig på axeln och jogga vidare mot gyllende bågen och en bagel med kaffe!

Jag måste också kommentera den där filmen "Varg" det är nog den absolut sämsta filmen jag någon sin sett.
den människa som var casting ansvarig för denna film,. vet inte vad han/hon heter, men man finner det nog under arbetssökande på ams.se!
Jag har inte riktigt fått fram vad filmen går ut på. karsloken slog ihjäl en varg med YXA och åker i finkan. för jaktbrott.
Jag kan säga såhär. om jag någon sin skulle komma så nära att jag kan slå en varg i fontanellen med en yxa, skulle jag yrka på SJälvförsvar!!!!!
nä klemens och hans vänner, får nog göra ett nytt försök till att skildra verkligheten!
Gör en dokumentär, inte en biofilm speciellt inte denna..
jag har sedan jag sett den funderat på vilka som är det sämta filmer jag sett, här kommer listan!!!

10...
9...
8...
7
6.One hour Photo
5.
4.
3.
2.Hitmans Run
1. VARG


Shake and bake!
Bruno Kiptanui


PS. DownMike blir det grillning på lördag??

Korv VM + Varg



Ännu en helg förbi....Orkar inte summera hela helgen (det får Matte göra)...men tänkte berätta lite om gårdagen! Det började med att Ecke Lax ringde och väckte mig 08.00 och med tanke på att jag kom hem 03.00 kan jag inte påstå att jag va blixt pigg precis! Trots detta klev jag genast upp när Ecke säger att det är blåkupa ute och vi borde ut och fiska!
Vi drog ut till Hästviken för att se om vi kunde lura någon Öring men som vanlig blev det noll och när Down Mike Öberg ringer och säger att han är på väg ut lägger vi ner fisket och går upp till stugan och tänder grillen ist.... När vi väntade på Öberg satt vi och fundera på hur mycek korv han skulle ta med sig....svaret blev 30!! När sedan bröderna Lång bestämmer sig för att komma ut landar ytterligare 12 korvar på grillen och Årets första Korv VM var ett faktum....tror att öberg vann på dryga 10 krovar....men med den magen är ju inte det konstigt!...( Å skratta inte Matte...jag tycker du borde hoppat över räksalladen! )

Senare på kvällen hade jag och bröderna planerat in en film men det ändrades i sista sekund och det blev ist filmen Varg på bio!
Jag tycker väll personligen inte att det va någon höjdar film men Matte å Mackan va helt lyriska efteråt..." Vilken film"...."fan va bra han är, stormare" " Årets film" "klart den bästa svenska rullen på länge".....ja hyllningarna ville knappt ta slut!!

Nu är man åter på jobb och det känns ju sådär men men....bara 4 dagar till kvar till nästa fredag!

// Berra

5-1

I skrivande stund rullar en buss fylld av teamet spelare samt qlackmedlemmar ner till Stockholm för att därifrån åka i Estonias farvatten mot Tallin! Behöver väll knappast säga att det inte är något träningsläger dom ska på....
Själv valde jag att stanna hemma i år, mest pga brist av semesterdagar men sen för att fjolårets resa gav en blandning av ångest och kallsvettningar i 3 dygn efteråt.....eller vad säger du Matte!?!? (Han låste in sig i en vecka!)

Igår var det åter dags för Innebandy på Franzénhallen, i år ser upplägget lite annorlunda ut mot för tidigare år! Nya lag varje onsdag och sen räknar man ihop indviduelt hur många segrar man får under sommaren!
Igår va uppslutningen god (22 man) och när lagen delats klart såg det på förhand ut att bli en jämn tillställning!

Jag och Down Mike hamnade åter på samma lag vilket skulle....som föregående onsdag visa sig bli ett vinnade lag! Det bjöds stundtals på ett bländande skönspel över hela plan och bollen rullades gång på gång in bakom en helt bortspelad Nordlander i gulas kasse!!
Ska även passa på att nämna omgångens mål..( Eller hur Törnsten!? =) Undertecknad håller bollen bakom mål....går sakta mot hörnet till vänster...vandrar vidare uppåt i banan och kör den klassiska "tittfinten" för att söka någon att spela...PANG....bollen sitter i närmaste kryss och Herr Nordlander ser ut som ett stort ? Vad hände?....jo du lämnade en lucka för Berglund....då smäller det! =)

Jag har nu ett match facit på 5 vinster och en förlust ( förlusten tycker jag dock ska strykas, det va i en 5 minuters match bara för att vi skulle utnyttja tiden fram till 22.00, alla andra " riktiga matcher har mitt lag vunnit!)

Just med tanke på denna överlägsamhet så tycker jag att fler bör följa efter min, Matte och Öbergs försäsongsträning å inte åka på nån jäkla krökar resa till Tallin! =)

Även helgen närmar sig och det lutar åt att det blir en lugn helg, dock kan det bli en bastu med tillhörande dryck på Rosénbäcken imorgon men mer vet jag inte!

Kanske kommer några rader från min kollega  Bruno oxå men det är väll å hoppas på för mycket!

Cya / Berra

Forza Bruno....

Kan börja med att hålla med....riktigt roligt med ett nytt lag i Elitserien, är dock mest nöjd över att Malmö missade.....i år igen!

Sen kan jag inte låta bli att kommentera Mattes nya vad....

Först reglerna, Man måste se han dricka eller ha det dokumenterat för att vinna...?

1. Han dricker även när han sitter själv hemma....(det vet jag, för det har han erkänt förr)
2. Han kommer garanterat dricka nån Öl imorrn på spelningen, hur ska han kunna hålla sig när resten av bandet (som alltid är onyckter när dom spelar ) dricker??
Men hur ska vi som umgås med han veta det?

3: Som en sann Sport bettare så väljer jag att lägga ett bett på en Tusing på alla tre alternativen ( har jag då räknat rätt så kommer jag i sämsta fall vinna 40 kr!!...)


Nä mitt tips till dig Matte! Skippa dessa tips å va bara dig själv......det blir roligast så.....för alla parter!

Nu laddar vi för ännu en trevlig helg i Härnta City!

Hade bra! // Berra

fredag med mersmak

Hej hej hej!
nu är det äntligen fredag, och gladast är det nog i Ängelholm och i Kaffe maleriet!
kul att få ett nytt lag upp i elitserien, nu är det ganksa precis 1 år kvar till nästa gång Hockey blir spännande igen!
det var de!

Annars blir denna fredag ganksa lugn, ska ut och installera alla grejjer inför morgondagens spelning, sen vet jag inte,
kanske kommer micke Ö bjuda in till en kaffe på kvällskvisten? eller?
För övrigt fick jag en mail av samme man i morse som innehöll en tipps rad, han är tydligen den nya "någon somär duktig att tippa allt från fotboll till lerduveskytte" killen,
jag skulle lasta in lite av pensionen på dessa matcher men jag använde tydligen inte rätt tippsbolag.
Så pensionen är säker!

därimot ska jag sätta upp ett eget tipps., "mathias ska vara nyckter en månad"

1. Mathias klarar att inte dricka på en månad.
x. Mathias klarar sig i 2 veckor utan att dricka.
2. Mathias klarar inte en enda helg.

reglerna är enkla.
För att det ska räknas som att jag druckit, måste någon se mig dricka eller ha det dokumenterat.
allt startar i kväll fredag.den 11 april. och avslutas 9 maj.

och nu till det roliga, oddsen

1. 55.32
x. 19.08
2. 3.04

Place your bets!

Shake and bake
Bruno!


Senaste SMS

från Micke Öberg
Tid, 09.08
2008.04.11

"Jogga du slet ju som ett djur på plan i onsdag:) Läget?''

Mitt svar:

Ha ha.. Jag vet men just nu är mitt absoluta max, bara jogg. Sönder Rökta lungor..
Annars är det bra, själv då?
Händer i kväll?

Blöt snö och näsblod

Vad har hänt med det förbannade vädret? För en månad sen tog man fram vårjackan och sandalerna, nu är man tillbaka till pälsmössa och moonjoggies.
Igår var det som sagt innebandy och jag hamnade inte på micke och berras lag. Synd tänkte dom, men dom gör allt och jag menar allt för att vinna, själv joggar man bara runt första matchen, och enu en gång slår motivation klass.
Jag blir givetvis lite förbannad och säger till alla i laget att ta i lite. och då var det inte så mkt att diskutera.
1-1 i matcher men mkt mersmak från lag västar!

tillbaka till dagen som inte alls känns motiverande förutom att man ska hinna med att träna med berra och sen repa med bandet "par and bogey boys", ett band som vi ska spela med på lördag. och nästa lördag är det årspremiär för "back sweet boys" the real band.

jag återkommer senare idag, måste tyvärr ängna mig åt jobbet=)

Shake and bake!
Bruno

Senaste sms

Från: marcus Berglund 
datum:2008.04.09
tid 20;24
"hämtar dig kvart i på krysset! Ringer när jag åker!''

mitt svar: blank

Några Bilder

image47

After Ski


image48

Bruno och Svante


image49

Mackan

SMS Stopp till Bruno...

Ok...får väll börja med att säga så här....har man inget vettigt att säga då håller man käften!!
Det är lite så jag tänkte när jag i måndags skulle återuppta bloggandet..

Men men, jag får väll skriva nått ändå!

Matte berättade ju lite om Sälen och som ni förstår så tycker han om sig själv rätt mycket eftersom det mesta kretsade runt hans supande!
Tycker iofs själv att det va Matte som styrde båten och det ska han ha all beröm för.. helt klart!
Blev sjukt stolt när jag klev upp på fredag morgon....
Matte skrev ju att första kvällen (torsdagen) blev lugn.....ja för dom flesta ja!
Alla (trodde jag) bestämde sig runt 00.00-00.30 för att gå och lägga sig och ladda för bra skidåkning dagen efter...
Jag vaknade till kring 03.00 och hörde ett lätt pyys men trodde givetvis att jag drömde.....dock förstod jag rätt snabbt att det inte va någon dröm när jag på morgonkvisten kliver in i vardagsrummet......vem ligger helt utslagen i soffan....Jo Bruno Johansson, kunde inget annat göra än att applådera min kära blogg kollega.. så var det med den lugna starten......MEN jämför man med andra dagar så ok, det kanske va lugnt för dig!  ; )
Vad som hände resten av resan behöver ju inte alla få reda på men jag lovar lite bilder under kvällen!!!

Sen kan jag väll oxå meddela att jag kommer vara grymt försiktig i mina sms till Matte i framtiden eftersom han nu bestämt att göra en Schulman kopia av våran blogg.....
Kan nog oxå garantera att mina SMS kommer inte läggas ut!!!

Som kommentar till Matte ang. Innebandyn......Jag hoppas för DIN SKULL att du får vara på mitt lag Matte....jag mena, hur svårt är det att tunnla Eifeltornet...??

Hörs / Berra

men där ser man!

Hej igen! berra verkar avsakna allt vad fingersättning heter och han som lovade guld och gröna skogar på den här förbannade bloggen.

Igår var det iaf återupptagning av träningen, som kroppen nu längtat efter, ni föärstår varför om ni läser föregående inlägg.
tänkte lägga in en ny funktion på bloggen " mathias senaste sms" rå verklighet, varje dag om det nu kommer något varje dag så ska jag publisera senaste sms;et
kul idé va?
satt och läste tidningen i morse och huvudnyheten på GP.se( iaf kl 08.00)  var 2ma technology ( http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=413209 ) vilket är lite roligt
annars händer det inte så mkt förutom att jag ska sopa banan med micke och berra idag på innebandyn, eller vi får väl hoppas att deras önskningar om att vara på mitt lag går i uppfyllelse!

jaja, så får det blir

shake and bake // bruno

senaste sms!
datum 2008-04-09           tid 11:02:55

En tysk, en afrikan o en kines var ute o gick. De kom till en vägspärr o vakten säger: ni måste ha 1 m snopp tillsammans för att komma igenom. Shit tänkte de. Afrikanen säger att det är lugnt. Hans mäter 90 cm. Tyskens mäter 9 cm. Kinesens mäter 1 cm. Så de kom igenom o allt var bra. Afrikanen sa: vilken tur att jag hade 90 cm. Tysken: tur jag hade 9 cm. Kinesen: tur att jag hade stånd..

Säl slakt

Jag  har varit iväg på många liknande resor som denna. men jag tror aldrig att spriten och jag funnit varandra som denna gång.
Torsdagen var ganksa lugn medans fredan var hård, lördagen brutal och söndagen anus!

SKidåkningen var bra, där vi förflyttade oss mellan ett dike på solsidan och trollskogen för att söka efter den bästa åkningen men detta var bara ett tidsfördriv till kommande afterski, och efter jag har lekt följa jhon och visat sälen hur stig, ingmar och JanErik åkte småslalom på sin tid var det äntligen dags.
Väl inne på stället hittade jag en perfekt plats i baren, men det tog nog inte 5 minuter innan jag får första beställningen, ??? jag jobbar int... eller vafan, vad ska du ha?
4 öl 4 jäger, eller ta 6 en till dig och din kompis!
Cicilia som min barkolega hette spillde snabbt upp grejjerna och jag serverade, vi var ett bra team fram till att mitt balanssinne började ge vika, då kom generalordern, 4 öl till bandet. Givet tänkte jag, och med 1.4 promlille i ett par pjäxor började vandringen fram genom havet av folk., väl framma frågade bandet var e vargen? vad menar du jag har inte sett någon varg, men dom blev mer envis "var e vargen var e vargen vare vargen"
- Ja jag vet inte svarade jag, när nogon knackade mig på axeln och sa, det är inte dig dom frågar dom sjunger på Imperiets låt, var e vargen!
jag ser, och gick snabbt tillbaka till min post på östra flanken på baren. Afterskin var nu påväg att ta slut och vi tog en taxi till stugan och efter många om kom vi äntligen fram.
powernap., som påminnde mig om att jimmy måste laga taket!
sen hörde jag att vi var på HC på kvällen och lyssnade till rydell och quick, ett riktigt bra band med bra ös!
det andra dagarna såg ganksa lika ut, berra får fylla på då mina minnen kapitulkerat

och dom som ska dit nästa år kan jag meddela att jag kommer att vara delägare i HC, taxi sälen och afterskistället när det sista reserverade beloppet är draget från kontot.

Shaked and baked not stirred

Bruno stenmark

Skrivkramp...

Sorry alla trogna besökare.....det har varit en bedrövlig uppdatering på bloggen under en tid nu!
Vi har helt enkelt saknat nått att skriva om och jag kan inte påstå att jag kommit på nått bra nu heller!!

Är det någon som har tips till oss eller kanske någon som vill gästblogga så är det bara krita ner en kommentar!!

Jag, Bruno och andra delen av bröderna lång åker idag till Sälen för en helg fyld av spa och skidåkning, stugan kommer även fyllas med Svante J Andersson och 4 andra sthlms människor....Förhoppnings kommer vi kunna bjuda på en hel del roligt från den resan, i både text och bild!

Fram till dess så får ni tyvärr vänta på inlägg, iaf från mig!!

Så välkommen åter på måndag, då kommer brunoberra garnaterat blogga på hög nivå IGEN!!

//Berra


RSS 2.0